Fa ajtó, fa ablak, műanyag és alumínium nyílászárók, árnyékolástechnika, kiegészítők - EMA.hu - Keszthely

Aluminium nyílászáró rendszerekAlu-fa nyílászárokFa nyílászárók: fa ablak, fa ajtóműanyag nyílászárók: műanyag ablak, műanyag ajtóBejárati ajtókBeltéri ajtó, belső ajtóárnyékolástechnika: redőny, napellenző, reluxa

Minőségi nyílászárók, egy életen át...

Fa zsalugáter, fa spaletta

Árnyékolástechnika - Zsalugáter - EMA.hu - Keszthely Árnyékolástechnika - Zsalugáter - EMA.hu - Keszthely Ablakainkhoz profi kivitelű zsalugáterek rendelhetők, mozgatható vagy fix lamellás, illetve tele betétes kivitelben. Strapabíró, tartós Roto vasalatot használunk a hosszú távú zökkenőmentes működés érdekében!

Belső működtetésű zsalugátereket is készítünk, amelyeknél egy hajtókar, vagy motor segítségével, az ablak kinyitása nélkül is könnyedén nyithatjuk vagy csukhatjuk a szerkezeteket.

Használati és esztétikai értékük egyaránt lenyűgöző!

Zsalugáter termékismertető

Milyen anyagból készülnek a zsalugáterek?

A cégünk által gyártott zsalugáterek mind műszárított, szinte teljesen csomómentes borovi fenyő alapanyagból készülnek, natúr kivitelben.

Méretek

Nagyon fontos, hogy a méretek mindig szélesség x magasság formában legyenek megadva vagy legyen a méretek mellé írva egyértelműen. A nyitási irányokat mindig a nyílászárót kívülről nézve kell megállapítani oly módon, hogy a pántok helyét (oldalát) kell nézni. A középen felnyíló zsalugátereket, ha nincs másként jelölve, mindig úgy készítjük el, hogy a bal szárny nyílik először.

Árnyékolástechnika - Zsalugáter - EMA.hu - Keszthely Árnyékolástechnika - Zsalugáter - EMA.hu - Keszthely Árnyékolástechnika - Zsalugáter - EMA.hu - Keszthely Árnyékolástechnika - Zsalugáter - EMA.hu - Keszthely

Névleges méret: ablak nyílás, más néven falkáva méret (pl. 120x120), amekkora helyre az ablak a későbbiekben be lesz építve.

Ablak tényleges méret: a névleges mérettől 2-2 cm-rel kisebb (pl. 118x118)

Zsalugáter tényleges keret külméret: a névleges mérettől 3-3 cm-rel kisebb, ablak mérettől 1-1cm-rel kisebb (pl. 117 x 117)

A szárnyak mérete szélességi és magassági irányban is kisebb a keret külméretétől.

Zsalugáterek osztályozása szélességi méret és nyitási mód szerint:

Szélesség (cm) Nyitási mód
60 egyszárnyú
90 egyszárnyú és középen felnyíló is
120, 150, 180 középen felnyíló
150- középen felnyíló és 3 és 4 szárnyú is

Mitől függ, hogy egy zsalugáter keretes vagy keret nélküli?

A fix levelű zsalugáterek készülhetnek kerettel és keret nélkül is a vevő igénye szerint, azonban mi inkább a keretes zsalugátereket ajánljuk az egyszerűbb kezelhetőség és felszerelés miatt.

Mozgatható levelű zsalugáterek csak kerettel kaphatóak, ugyanis a mozgatószerkezetnek min. 3-5 cm helyre van szüksége a levelek és az ablaküveg között. E nélkül az ablak azonnal betörne a zsalugáter becsukása közben.

Mit kell tudni a zsalugáterekre szerelt vasalatokról?

A zsalugáterek külön zárszerkezet felszerelése nélkül mindig csak belülről zárhatóak. A keret nélküli zsalugáterek hagyományos rúdzárral (két pálcás) szereltek, míg a keretes zsalugáterek ún. forgó rúdzárral (egy pálcás), melyek sokkal megbízhatóbbak és kevesebb karbantartást igényelnek.

Alaphelyzetben a zsalugáterek kivetőpánttal szerelve kerülnek kiszállításra. Ezek a pántok nem állíthatóak. Emiatt az ablak külső síkja és a fal (vakolat) külső síkja között keretes zsalugáter esetén nem lehet több a távolság 15 cm-nél, keret nélküli esetén a keret vastagságának hiányában 12 cm. Amennyiben a távolság nagyobb a fent említetteknél, úgy a kivetés növelhető további keretek beépítésével 3 cm-es lépésekben a kívánt mélység eléréséig.

Milyen felületkezelés ajánlott?

Az általunk gyártott zsalugáterek megvásárolhatóak natúr, csiszolt felülettel fóliacsomagolásban, illetve felár ellenében MILESI felületkezeléssel 18 alapszínben. Ajánljuk a zsalugáterek mielőbbi felületkezelését a hosszú élettartam megőrzése érdekében. Mi a jó minőségű vízbázisú felületkezelő anyagokat ajánljuk az olajbázisú festékekkel szemben, ugyanis jobb a rugalmasságviselő és időjárásálló képességük is.

Milyen méreteket adjon meg a vevő megrendeléskor?

Keretes zsalugáter esetén: a falkáva legszűkebb pontjain az ablaktoknál mért falkáva szélesség x magasság, hogy a zsalugáter kerete biztonsággal beférjen a falkáva nyílásába egészen az ablakig, mivel a keret a tokra lesz felcsavarozva.

Keret nélküli zsalugáter esetén: nyitott ablaknál az ablaktokot kívülről nézve, annak belső éleit – vízvetőléc nélkül – lemérve a mért értékhez hozzáadva irányonként 3-3 cm-t kapjuk meg a zsalugáter szárnyak gyártási méretét. A 3-3 cm úgy adódik, hogy alul 1,5 cm, felül 1,5 cm, jobb oldalon 1,5 cm és bal oldalon is 1,5 cm a takarás, de mindkét oldalon még további 4-4 cm helyre van szükség a pántok felszereléséhez.

Keret nélküli zsalugáter beépítése

A zsalugáter meglévő ablak, illetve ajtótokhoz rögzíthető. A tokra kerülő vasalatok, szerelvények, kötőelemek a zsalugáterhez adott zacskóban találhatók.

A beépítés, szerelés menete:

 • illessze a zsalugátert az ablakra vagy ajtóra,
 • jelölje be a pánttartó csavarjainak és a pánt menetes szárának helyét,
 • fúrja elő a csavarok és a menetes szár helyét a tokon. A csavaroknak, illetve a menetes szárnak megfelelő fúrót használjon,
 • csavarozza fel a pánttartókat,
 • hajtsa be a menetes pántszárat a pánttartón levő meneten keresztül a tokban előfúrt furatba. A pántszárakat egyaránt 3-3 cm mélyen hajtsa be,
 • szerelje fel a zárólemezeket az ablak-, illetve ajtótok alsóra és felsőre. A záróelemek függőleges része egy síkban álljon a tokkal.

Keretes zsalugáter beépítése

A zsalugáter keretét illessze az ablak-, illetve ajtótokhoz és több helyen rögzítse oda megfelelő méretű csavarokkal.

ema_zsalugater_02 EMA fa zsalugáter ema_zsalugater_03 EMA fa zsalugáter
ema_zsalugater_01 EMA fa zsalugáter ema_zsalugater_04 EMA fa zsalugáter
mozgathato_zsalu EMA zsalugáter zsalus_ablak EMA zsalugáter
 

Akció

Ajánljuk

left direction
ema_plisze
EMA Pliszé szúnyogháló Cégünk megkezdte a pliszé rendszerű szúnyoghálók forgalmazását, ami mind ablakokra, mind ajtókra tökéletes megoldás....
Belsőépítészet és bútorok
Belsőépítészet és bútorok EMA egyedi belsőépítészeti termékek és bútorok...
ema excelsior88
Toldás és csomómentes, rétegragasztott, lazúrozott meranti vagy borovi fenyő újdonság Magyarországon!
GealaS8000IQ_egyenes_profil
Optimális geometriával rendelkező 74 mm-es építési mélységű ütközőtömítéses rendszerű profilok összessége.
right direction

Nyílászárók igény szerint

Cégünk fő profilja a faablakok, faajtók készítése mindamellett, hogy a műanyag, alumínium és acél nyílászárók területén is képesek vagyunk az egyéni igények kielégítésére.Termékek: fa, műanyag és acél nyílászárók, árnyékolástechnikai felszerelések

Szavazás

Ön milyen nyílászárót választana?
 
Ön itt áll: Főoldal Termékek Árnyékolástechnika Fa zsalugáter, fa spaletta

Bisnode tanúsítvány

Bisnode tanusitvany

Ajánlatkérés

Kérjen ingyenes árajánlatot, tanácsadást! Küldjön nekünk e-mailt vagy keressenmod_pro2
meg minket további elérhetőségeinken, telefonon vagy személyesen!

Referenciáink

Számtalan lakóépület, társasház, szálloda, apartmanház bizonyítja az általunk szállított mod_pro2
termékek megbízható minőségét és kedvező árfekvését.

Elérhetőségeink

E-mail: info@ema.hu

Budapesti bemutatóterem

 • Cím: H-1139 Budapest, Gömb u. 22.
 • Tel/Fax: +36 1 3 111 555
 • Mobil: +36 70 60 50 123

Keszthelyi bemutatóterem

 • Cím: H-8360 Keszthely, Georgikon u. 23.
 • Tel/Fax: +36 83 321 333
 • Mobil: +36 70 606 3333